Magazin

Varao žene na mrežama, sada je konsultant firme koja identifikuje prevarante

Nigerijac Kris Maksvel prevario je desetine žena na društvenim mrežama, uzimao na prevaru novac od njih i tako finansirao raskalašan način života. Sada, Kris radi kao konsultant za kompaniju koja pomaže u identifikaciji prevaranta na mrežama.
Varao žene na mrežama, sada je konsultant firme koja identifikuje prevarante© @ Racool_studio/freepik

Možda zvuči kao radnja nekog apsurdnog filma, ali Kris Maksvel koji je preverio mnoge žena na mrežama, uzevši im veliku svotu novca, danas uspešno savetuje jednu kompaniju koja "lovi" prevarante na internetu.

Maksvel je, krijući se na društvenim mrežama iza fotografije zgodnog američkog vojnika ukradenog sa pravog Instagram naloga, navodio žene da se zaljube u njega, prenosi Skaj njuz. Ističe da je tokom pet godina prevario oko 30 žrtava i uzeo na prevaru više od 70 hiljada dolara, kako bi uživao u raskošnom životu, izlascima i dizajniranoj odeći.

"Kada sam ovo radio, razmišljao sam o ljudima i osećao sam se krivim. Ali kako je vreme prolazilo i kako je novac pristizao, prestao sam da se osećam loše", rekao je.

Objasnio je da je prvo radio na tome da im se dopadne, pa onda da stekne poverenje: "Uveravao sam ih da mogu da mi veruju, kažu bilo šta, povere se. Posle toga ulazio sam u vezu sa njima i tako počinjao svoju prevaru".

Kris kaže da je uhapšen u Nigeriji, ali da nikada nije optužen za svoje ljubavne prevare. Novca nije vraćen njegovim žrtvama, ali on naglašava da sada "živi dobrim životom" nakon što ga je jedna Amerikanka uputila na kompaniju koja pomaže u identifikaciji prevaranta tako što proverava onlajn identitete putem tehnologije obrnute pretrage.

Sada radi kao konsultant za firmu koja se bavi identifikovanjem  prevaranta na mrežama.

image