Magazin

Zbog ovih stvari ćete automobil prodati po mnogo nižoj ceni

Prodaja automobila nije jednostavna, a ponekad zahteva i dosta vremena i uloženog truda. Naročito kada se prodaje vozilo koje nije baš u idealnom stanju. Šta to obara cenu polovnih vozila?
Zbog ovih stvari ćete automobil prodati po mnogo nižoj ceni© Canva / nenovbrothers

Svakodnevne navike u vožnji odražavaju se i na kvalitet i dugovečnost automobila, a samim tim i na njegovu cenu prilikom prodaje. Ovo je negde i logično - ukoliko o četvorotočkašu brinete on će sigurno služiti duže i bolje, a i izgledati lepše. Na kraju, zahvaljujući negovanom izgledu, lakše ćete ga i prodati kada za to dođe vreme. O čemu treba da vodite svakodnevno računa ukoliko planirate da uskoro menjate automobil, a postojeći "udomite"?

Jedna loša životna navika se odražava i na cenu automobila

Konzumacija duvanskih proizvoda u automobilu nikako nije preporučljivo, budući da se neprijatan miris za tren uvuče u tapacirana sedišta i nebo vozila. Osim toga, trenutak nesmotrenosti može dovesti do toga da žar padne na štof ili plastiku i potpuno ih uništi. Ova navika osim što nije dobra po zdravlje i što je pretnja po bezbednost, prilikom prodaje može drastično oboriti cenu vozila - u nekim slučajevima i do 2.000 evra.

Koliko je važna briga o četvorotočkašu 

Zanemarivanje automobila zarad trenutne uštede dugoročno može dovesti do mnogo većih problema, a samim tim i nepredviđenih troškova. Čak iako zanemarimo ovaj aspekt, ovakav odnos prema četvorotočkašu uopšte ne uliva poverenje novim kupcima automobila, koji će gotovo sigurno zatražiti da im omogućite uvid u servisnu knjižicu. Odsustvo pisanog traga o svim, pa čak i najmanjim održavanjima, takođe može oterati kupce ili smanjiti cenu vozila.

Drečave boje jesu "in", ali kako one utiču na prodaju automobila

Iako prepoznatljiva, jarka boja može zvučati kao dobra ideja, ova odluka prilikom prodaje automobila može značajno uticati na cenu vozila. I to ne u korist prodavca, budući da je retko ko toliko hrabar da kupi vozilo drečavo zelene ili narandžaste boje.

U idealnom slučaju preporučljivo je držati se originalnih, neutralnih boja vozila, poput crne, bele, srebrne. Ukoliko pak žudite za tim da se u masi istaknete, uvek možete oblepiti auto posebnom folijom, koja se prilikom prodaje može skinuti ukoliko se kupcu ona ne dopada.

image