Magazin

Vandalizovan novi portret kralja Čarlsa u Londonu - aktivisti koristili junake iz animirane serije

Novi zvaničan portret kralja Čarlsa je ponovo u centru pažnje, ovog puta zbog neobičnog načina na koji su aktivisti vandalizovali sliku. Da bi kralju privukli pažnju, odlučili su da iskoriste nalepnice likova iz popularnig britanskog animiranog crtaća.
Vandalizovan novi portret kralja Čarlsa u Londonu - aktivisti koristili junake iz animirane serije© TANJUG/Animal Rising via AP

Aktivisti britanskog pokreta "Enimal rajzing" (Animal Rising) danas su vandalizovali novi portret kralja Čarlsa u galeriji "Filip Mold" u Londonu. Oko 12 časova dvojica aktivista zalepila su preko lica kralja Čarlsa nalepnice likova iz crtane serije "Volas i Grumit", putem kojih su simbolično napali Kraljevsko društvo za prevenciju okrutnosti prema životinjama (RSPCA).

Jedan poster zalepljen preko portreta je Volasovo lice, a drugi je govorni oblačić na kojem piše: "Nema sira, Grumite. Pogledajte svu ovu okrutnost na farmama RSPCA". Pokret je snimak ovog poteza objavio na platformi Iks, u nadi da će privući što veću pažnju:

"Enimal Rajzing" pozvao je kralja Čarlsa da obustavi svoju podršku navedenoj dobrotvornoj organizaciji, čiji je on pokrovitelj. Aktivisti grupe navodno su otkrili da životinje na svakoj farmi RSPCA pate, te da doživljavaju veliku okrutnost.

"Pošto je kralj Čarls tako veliki obožavalac Volasa i Grumita, nismo mogli da smislimo bolji način da mu skrenemo pažnju na užasne scene na farmama RSPCA. Iako se nadamo da je ovo zabavno Njegovom Veličanstvu, takođe ga pozivamo da ozbiljno preispita da li želi da bude povezan sa strašnim patnjama na farmama koje podržava RSPCA," rekao je jedan od aktivista, prenosi "Dejli mejl".

Slika kralja Čarlsa bila je prvi zvanični portret monarha otkako je postao kralj, a privukla je veliku pažnju kada je prvi put otkrivena, pre svega zbog jarke crvene boje koja dominira.

image