Magazin

Fotografija Lionela Mesija najpopularnija slika na Instagramu ikada - preko 57 miliona "lajkova"

Post Lionela Mesija na Instagramu ovoga jutra "zapalio" je društvene mreže i postao je post sa najvše "lajkova" na svetu, čime je nadmašen prethodni svetski rekord, a popularno jaje, društveni eksperiment iz 2019. godine, sada se nalazi na drugom mestu
Fotografija Lionela Mesija najpopularnija slika na Instagramu ikada - preko 57 miliona "lajkova"Getty © Julian Finney

Fotografija koju je Lionel Mesi objavio na Instagramu, na kojoj drži pehar sa Svetskog Prvenstva nakon pobede nad reprezentacijom Francuske, za samo dvadeset četiri sata sakupio je neverovatnih 57.2 miliona "lajkova", čime je ova objava postala objava sa najviše "lajkova" u istoriji društvene mreže!

U opisu posta Mesi se zahvalio svojoj porodici, ali i svima koji su ga podržavali i verovali u njega i njegov tim, navodeći da su kao nacija, Argentinci još jednom dokazali da kada su udruženi u zajedničkom cilju - prepreke za njih ne postoje."Zasluge pripadaju ovoj grupi, koja je iznad pojedinaca. To je snaga svih koji se bore za isti san, koji je bio san svih Argentinaca. Uspeli smo!" napisao je Mesi u opisu slike koju je postavio.

Svojom objavom, Mesi je prestigao po broju "lajkova" svetski poznat eksperiment: na nalogu "world_record_egg" u januaru 2019. godine postavljen je jedan jedini post na kome je bilo prikazano jaje, a cilj te objave bio je da prestigne prethodni svetski rekord po broju koji je u tom trenutku držala Kajli Džener. Za samo nedelju dana, popularno jaje sakupilo je preko 55 miliona "lajkova". Danas, na nalogu i dalje postoji samo taj jedan post, a broj lajkova neznatno je izmenjen - sada ih je 56.1 milion.

Zanimljivo je da je Kristiano Ronaldo nedavno "zapretio" da će oboriti rekord i poznato "jaje" spusti na drugo mesto, i to upravo fotografijom na kojoj sa Mesijem igra šah u kampanji za čuveni brend Luj Viton. Ipak - Ronaldu to nije pošlo za rukom, budući da je ukupan broj "lajkova" na njegovoj objavi svega 42 miliona. Ipak, Ronaldo drži drugi svetski rekord - kao osoba sa najviše pratilaca na Instagramu, sa neverovatnih 519 miliona "folovera".

 

image