Sport

Lukić stiže kod Mitra u Premijer ligu, drugi Srbin ga menja u Torinu

Reprezentativac Srbije postaće novi igrač Fulama, javljaju mediji i iz Engleske i iz Italije
Lukić stiže kod Mitra u Premijer ligu, drugi Srbin ga menja u TorinuGetty © Stu Forster / Staff

Srbija će imati još jednog fudbalera u engleskoj Premijer ligi, a Aleksandar Mitrović će u Fulamu dobiti društvo u vidu saigrača iz reprezentacije.

Vezista Torina Saša Lukić, sada je već sasvim izvesno, postaće novo pojačanje "kolibara" iz Londona, pošto će potpisati ugovor sa premijerligašem u transferu vrednom najmanje 10.000.000 evra.

Kako javljaju dobro upućeni izvori i iz Italije i sa Ostrva, Lukić će iz Torina preći do kraja januarskog prelaznog roka, a u sklopu dogovora je i klauzula od još 3.000.000 evra, koje bi "bikovi" mogli da zarade u zavisnosti od učinka srpskog veziste.

Tako će Lukić konačno napustiti Torino, nakon što je prošlog leta praktično stupio i u štrajk kada je želeo da promeni sredinu. U međuvremenu se pokajao, ali i dalje nije želeo da potpiše novi ugovor. Kako mu je aktuelni isticao na leto 2024. godine, u Torinu su bili svesni da će morati uskoro da ga prodaju. I sada će se to i desiti.

Menadžer Fulama Marko Silva dobiće dugo čekano pojačanje u veznom redu, dok će Torino od ovog transfera uspeti da isfinansira sledeći - Lukićeva zamena biće njegov saigrač iz reprezentacije, Ivan Ilić. Vezista Verone je bio "već viđen" kao novi igrač Olimpika iz Marseja, ali je na kraju taj transfer otpao kada se Ilić predomislio nakon Torinovog ulaska u igru.

Tako će se na kraju ovaj "trougao" završiti Ilićevim prelaskom u Torino, usled Lukićevog odlaska u Fulam.

image