Sport

Velike promene i "seča" u Barseloni u košarci, Šarasova budućnost upitna, smanjuje se budžet

Fudbalski klub Barselona će značajno smanjiti budžet košarkaškoj sekciji u narednoj sezoni, prenosi katalonski sportski dnevnik "Mundo deportivo"
Velike promene i "seča" u Barseloni u košarci, Šarasova budućnost upitna, smanjuje se budžet© Euroleague

Novi neuspeh na završnom turniru Evrolige, dovešće do velikih promena u košarkaškoj sekciji Barselone.

Naime, "Blaugrana" je u Kaunasu poražena u polufinalu od Real Madrida, a potom i u meču za treće mesto od Monaka.

To je dovelo do toga da čelnici katalonskog kluba, donesu finansijske i kadrovske promene.

Budžet košarkaške sekcije Barselone će u sledećoj sezoni biti smanjen za 20 ili 25 odsto, a klub će doživeti značajne promene u igračkom kadru, dok je moguće da sa klupe bude smenjen i trener Šarunas Jasikevičijus, informacije su koje prenosi "Mundo deportivo".

Isti izvor navodi da čak i da osvoji titulu prvaka Španije, Jasikevičijusu nije zagarantovan novi ugovor u Barseloni, a trenutni mu uskoro ističe.

U Barseloni su nezadovoljni činjenicom da drugu sezonu u nizu nisu stigli do finala Evrolige, a u ekipu su uložena ogromna sredstva, budžet u tekućoj sezoni bio je ogromnih 44 miliona evra.

Što se tiče igračkog kadra, klub će učiniti sve da ostanu Nikola Mirotić i Kori Higins, koji nije igrao na Fajnal foru Evrolige zbog povrede.

Ugovori ističu Sertaču Šanliju, Kajlu Kjuriku i Majku Tobiju i oni će izvesno napustiti klub na kraju sezone.

Biće još nekoliko odlazaka, a neće biti bombastičnih pojačanja kakva su dolazila u klub prethodnih sezona, zaključuje "Mundo deportivo".

Ostaje da se vidi kakva će situacija biti sa srpskim košarkašem Nikolom Kalinićem, koji je prethdonih dana povezivan sa Crvenom zvezdom i potencijalnim povratkom u crveno-bele.

image