Sport

Obradović za RT Balkan o istorijskom uspehu: Napredujemo svake godine, mesto selektora se ne odbija

Saša Obradović, srpski stručnjak na klupi Monaka, osvajača trećeg mesta ovogodišnjeg izdanja Fajnal-fora Evrolige, za RT Balkan izjavio je da su on i njegovi momci uspeli da ostvari korak više od zacrtanog cilja, kao i da kada bi dobio ponudu za mesto selektora Srbije, ne bi je odbio
Obradović za RT Balkan o istorijskom uspehu: Napredujemo svake godine, mesto selektora se ne odbija© RT Balkan

Obradovićev Monako savladao je Barselonu 78:66 u meču za treće mesto na Fajnal-foru u Kaunasu.

"Specijalan je osećaj nakon svega. Ekipa koja je bila potcenjena čitave sezone, da završi treća u Evropi, posle samo dve godine igranja Evrolige, mislim da smo sasvim zaslužili ovo mesto", prvi su utisci Obradovića nakon meča.

"Igrali smo tokom cele sezone na visokom nivou, svako je imao oscijalice, ali sama ova pobeda na kraju uveličava neverovatnu sezonu."

Srpski trener dodao je da je Monako uspeo da ode korak više od planiranog cilja na početku sezone.

"Cilj pre sezone je da se uđe u plej-of, a mi smo napravili iskorak, što naš uspeh, tim i mene kao trenera čini još važnijim i većim. Sledeće godine će biti još teže sve. Imamo drugu rolu, drugačije će se ekipe ponašati prema nama, biće zanimljivo. Ovo je bila jedna od najboljih i najneizvesnijih Evroliga koju smo gledali, očekujem da će i finale biti na tom nivou."

Monako je postepeno rastao, igrao pa osvojio Evrokup, zatim prošle sezone izborio Top 8, a ove godine se plasirao na Fajnal-for.

Naredne sezone očekivanja će se promeniti, pa ne bi čudilo da Monako zapreti osvajanju titule Evrolige.

"Zavisi to od mnogo faktora. Od pojačanja, ekipa koje će igrati i mnogo toga. Svake godine, čak i sa dobrom ekipom i dobrim pojačanjima, ne možeš uvek da računaš na ovakvu situaciju, nismo samo mi tu, biće još i boljih ekipa. Verovatno smo i mi kroz ovo takmičenje, kao i Žalgiris i Partizan, digli kriterijum na cene igrača. Biće malo teže i to izneti", rekao je Obradović.

Nekadašnji šef struke Crvene zvezde, Albe, Lokomotive Kubanj i drugih timova, odgovorio je na pitanje da li bi imao želju da u nekom trenutku bude selektor Srbije. 

"To nije na meni i nije pitanje za mene. Raspoložen sam i uvek sam na raspolaganju. Želja postoji i ta čast se ne odbija nikada", zaključio je Obradović za RT Balkan.

image