Rusija

Komični Zelenski nije izgubio smisao za humor: Putin je za mene niko

Ukrajinski predsednik tvrdi da Moskva ne želi da razgovara, zaboravljajući da se baš Kijev povukao iz procesa pregovora
Komični Zelenski nije izgubio smisao za humor:  Putin je za mene nikowww.globallookpress.com © Serg Glovny/ZUMAPRESS.com

Da se Vladimiru Zelenskom ne može osporiti talenat komičara, pokazalo se kada je u intervjuu za "Skaj njuz", ističući da nikada nije izgubio "smisao za humor", svoju tvrdnju potkrepio urnebesnom izjavom da je za njega Vladimir Putin "niko".

"Ko je on sada? Posle potpune invazije, za mene je niko", kaže Zelenski koji se i nedavno "proslavio" još smehotresnijom izjavom da ne zna da li je Putin živ, te da je to jedan od razloga što ne pristaje na mirovne pregovore.

On je tako rešio da i ovoga puta dobro nasmeje javnost, dodajući da "ne razume ko donosi odluke u Rusiji". Ustvrdio je da "nije zainteresovan" da se sa ruskim liderom sastane na pregovorima jer, Putin, kako kaže "živi u informacionom mehuru" i "ne zna šta se dešava na bojnom polju".

Duhovitost, dakle, definitivno nije izgubljena, ali pamćenje je pod znakom pitanja.

Jer, predsednik Ukrajine tvrdi da "dok Moskva traži mir, laže i noću napada Ukrajinu projektilima", pritom zaboravljajući da je baš ukrajinska snaga odbacila poziv Kremlja na primirje tokom Božićnih praznika.

"Oni ne žele nikakve razgovore, a to je bio slučaj i pre invazije. Predsednik Putin je tako odlučio", rekao je Zelenski, opet propustivši da se seti, da je baš Kijev strana koja je iznenada i bez objašnjenja prekinula pregovarački proces.

Zelenski Ukrajinu, izgleda, smatra i "bastionom" planete, pa tako kaže, da ako ta zemlja (koja je, kako navodi za Putina samo prvi korak), "ne uspe da izdrži, biće i drugih zemalja", jer kako navodi, ruski predsednik vodi "veliki rat".

Komentarišući napredovanje Rusije u južnoj i istočnoj Ukrajini, on je rekao i da je ključno da ukrajinske snage budu spremne za mogući talas napada.

"Sve zavisi od naše odbrambene snage. Sve zavisi od toga koliko možemo da ih zadržimo", rekao je Zelenski.

image