Rusija

Kadirov: Spremni smo da zauzmemo Odesu i Harkov ako Putin tako naredi

Pobedićemo, uništićemo, i pokazaćemo NATO-u, EU i SAD da nikada ništa nisu videli u ovom životu, jer je Rusija uvek bila jaka država, a ruski predsednik vodi nepogrešivu politiku, poručio je lider Čečenije Ramzan Kadirov
Kadirov: Spremni smo da zauzmemo Odesu i Harkov ako Putin tako narediwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da će u okviru Specijalne vojne operacije preuzimanje kontrole nad Odesom i Harkovom osigurati bezbednost Rusije i da će do kraja ove godine svi zadaci biti ispunjeni.

"Odesa mora biti zauzeta kao i Harkov, a na ovaj način ćemo obezbediti našu državu. Mi ćemo ovo završiti, iako neki kažu da će trebati godinu, dve, tri. Ali verujem da ćemo do kraja godine ispuniti postavljene zadatke", rekao je Kadirov u intervjuu za emisiju "60 minuta" na  kanalu "Rusija-1".

Kako je naveo, ruske trupe su spremne da zauzmu Kijev, ako ruski predsednik tako naredi i dodao da se Rusija trenutno ne bori punom snagom.

"Borimo se da imamo mir, da nas ne ubiju i ne pucaju na nas. I zato svi moramo da radimo na ovaj način, 200 boraca iz Čečenije se svake nedelje posle obuke šalje na front. Dolaze iz cele Rusije, obučavamo ih i dajemo im sve što je potrebno", naglasio je šef Čečenije.

Spreman sam za svetski nuklearni rat

Čečenski lider je naglasio da se ne plaši nuklearnog rata ni malo, ali da se plaši da će narod "izgubiti ono što ima".

"Spreman sam za svetski nuklearni rat i da svi poginemo. Ali toga ne bi trebalo da bude. Pobedićemo, uništićemo, i pokazaćemo NATO-u, EU i SAD da nikada ništa nisu videli u ovom životu. Rusija je uvek bila jaka država. Rusko društvo se ujedinjavalo, polako, ali se ipak ujedinilo. I to je ono ka čemu mi danas težimo. Ruski predsednik vodi stoprocentno ispravnu politiku, nepogrešivu. Zato sam miran", poručio je Kadirov.

Kako je naveo, na čelu države je "mudra, dalekovida osoba, dok su oni samo pešadija, koja će izvršiti bilo koje naređenje na bilo koji način".

Pogrešno pregovarati sa teroristom Zelenskim

Kadirov je rekao da je bio spreman da pregovara sa ukrajinskim predsednikom jedan na jedan i da bi ga naterao da uradi ono što je potrebno, ali da je trenutno pogrešno sesti sa njim za pregovarački sto.

"Zelenski je terorista, satanista, fašista. I mislim da je pogrešno pregovarati sa njim. Ali da sam ja bio poslat njemu jedan na jedan, onda je bilo moguće pregovarati. Ali ja bih ga brzo ubedio. Brzo bih potpisao sve dokumente koji su potrebni. A praviti od njega heroja, pregovarati sa njim, mislim da nije u redu", dodao je on.

Kadirov je dodao da ništa ne bi rekao Zelenskom, ali bi ga naterao da uradi šta treba.

"Ja sam psiholog. Razumem ljude odlično, mogu da se snađem. Postavio bih ga na svoje mesto", poručio je on.

image