Rusija

Medvedev: Uništićemo neonacizam do temelja

Važno je da se pomere granice pretnje našoj zemlji što je dalje moguće, i do granica sa Poljskom, ako treba, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije
Medvedev: Uništićemo neonacizam do temeljawww.globallookpress.com © Dmitry Medvedev

Neonacizam mora da bude uništen do temelja kako bi svet zatekao dugo očekivani mir, napisao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu.

"Važno je da se ostvare svi ciljevi Specijalne vojne operacije. Važno je da se pomere granice pretnje našoj zemlji što je dalje moguće, i do granica sa Poljskom, ako treba. I da se uništi neonacizam do temelja. Da kasnije ne bi gubili vreme na hvatanje ostataka Banderinih bandi po ukrajinskim šumama. Svet će naći dugo očekivani mir", rekao je Medvedev.

Već godinu dana traje Specijalna vojna operacija (SVO), prošlo je godinu dana od kada su ruski vojnici uspostavili red, mir i pravdu u Rusiji, zaštitili ruski narod i uništili korene neonacizma, napisao je Medvedev nazivajući ruske vojnike herojima.

"Rusija će pobediti. Svi želimo da se to desi, što pre. I taj dan će doći. Vratićemo naše teritorije i pouzdano zaštititi naš narod koji je stradao tokom godina genocida i granatiranja", uveren je Medvedev.

A šta onda?

Posle svih nereda, smatra Medvedev, slede pregovori, teški i napeti.

"Pregovori će biti teški jer su formalni učesnici pregovora na strani našeg neprijatelja jedno, a stvarni pregovarači drugo. Odluke neće donositi kijevski režim, neće to biti Zelenski, ako i ostane živ do tada. Odluku će doneti preko okeana oni u čijim rukama je profit od snabdevanja Kijeva oružjem", napisao je ruski zvaničnik.

Prema njegovim rečima, motivi koje imaju neprijatelji Rusije su svima jasni, žele da maksimalno oslabe Rusiju "kako bi dugo potom krvarila". Zato i nisu zainteresovani za okončanje sukoba, smatra Medvedev.

Ali pre ili kasnije, po istorijskim zakonima, doći će do pregovora, a onda i do dogovora, predviđa Medvedev.

Nastupiće iscrpljujući meseci i godine sukoba zbog besa i bezobrazluka onih koji će upravljati ostatkom Ukrajine i koji neće priznavati rezultate SVO, precizira ruski zvaničnik.

"Neonacisti će nastaviti da kontrolišu moćnu kamarilu, jer niko od njih nema drugu ideologiju osim Banderinog nacizma. Priznanje poraza za njih je kao smrt", napisao je Medvedev.

On predviđa da će "novi krvavi momci" koji sebe nazivaju legitimnim vlastima Ukrajine ponovo da izazovu svetski sukob na nekom novom Majdanu, a možda i bez njega.

"To ne smemo dozvoliti", naglasio je Medvedev i dodao da je upravo zbog toga važno da se svi ciljevi SVO postignu.

image
VV inauguration
banner