Rusija

Vazdušni prostor iznad Sankt Peterburga ponovo je otvoren, plan "Kavjor" deaktiviran

Letovi će uskoro biti obnovljeni, javljaju ruski mediji
Vazdušni prostor iznad Sankt Peterburga ponovo je otvoren, plan "Kavjor" deaktiviranwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Vazdušni prostor iznad Sankt Peterburga ponovo je otvoren, a plan "Kavjor" (Tepih) deaktiviran, prenose ruski mediji. 

Podsetimo, aerodrom "Pulkovo" u Sankt Peterburgu je bio privremeno zatvoren ranije tokom dana, dok su letovi bili na kratko odloženi. 

"RIA Novosti" prenele su da će letovi biti nastavljeni po rasporedu u 10 časova po srednjoevropskom vremenu, što su potvrdile i gradske vlasti, dok je TASS, pozivajući se na izvore u ruskoj saveznoj vazduhoplovnoj agenciji Rosaviacija, otkrio da bi letovi trebalo biti nastavljeni do 11:20 časova po srednjoevropskom vremenu.

Telegram kanali pisali su da su se avioni, koji je trebalo da prođu kroz vazdušni prostor Sankt Peterburga, ili vraćali nazad ili su nastavljali da kruže oko grada, dok je vazdušni prostor iznad njega bio zatvoren.

Telegram kanal "Baza" preneo je da su, navodno, bili podignuti i borbeni avioni zbog neidentifikovanog objekta u vazduhu, zbog čega je bio aktiviran plan "Kavjor" (Tepih), koji stupa na snagu kada vlasti primete nezakonito presecanje vazdušnog prostora Ruske Federacije.

Iako vest o borbenim avionima još nije zvanično potvrđena, izvori "RIA Novosti" iz službe za vanredne situacije potvrdili su da je u vazduhu bio primećen nepoznati objekat. 

 Situacija na aerodromu je stabilna, a putnici mirno čekaju obnovu letova.

 

 

image