Rusija

Novak: Rusija će produžiti dobrovoljno smanjenje proizvodnje nafte za 500.000 barela dnevno

Rusija ostaje pri svom stavu o potpunom odbacivanju nezakonitih restriktivnih mera, poručio je potpredsednik Vlade Ruske Federacije
Novak: Rusija će produžiti dobrovoljno smanjenje proizvodnje nafte za 500.000 barela dnevnowww.globallookpress.com © Zamir Usmanov

Rusija je odlučila da produži smanjenje proizvodnje nafte za 500 hiljada barela dnevno do juna 2023. godine, poručio je novinarima potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak, prenosi TASS.

"U skladu sa trenutnom situacijom na tržištu, odluka o dobrovoljnom smanjenju proizvodnje u iznosu od 500 hiljada barela dnevno važiće do juna 2023. godine", rekao je on na sastanku sa kineskom delegacijom koju predvodi predsednik NR Kine Si Đinping.

Novak je napomenuo da će Ruska Federacija u narednim danima dostići cilj smanjenja proizvodnje za 500.000 barela dnevno.

"Rusija ostaje pri svom stavu o potpunom odbacivanju nezakonitih restriktivnih mera i dobrovoljno je najavila smanjenje proizvodnje od 500.000 barela dnevno od marta. Trenutno je Rusija blizu postizanja ciljanog nivoa smanjenja – on će biti dostignut u narednim danima", rekao je potpredsednik Vlade Ruske Federacije. 

image
VV inauguration
banner