Rusija

Putin potpisao ukaz: Vojnici rezervnog sastava na obuci do kraja godine

Pozivam sve državljane Ruske Federacije koji su u rezervnom sastavu da se do kraja godine prijave na vojnu obuku u Oružanim snagama Ruske Federacije, navodi se u dokumentu
Putin potpisao ukaz: Vojnici rezervnog sastava na obuci do kraja godine© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o pozivanju pripadnika vojske iz rezervnog sastava na vojnu obuku do kraja ove godine, prenose "RIA Novosti". 

"Pozivam sve državljane Ruske Federacije koji su u rezervnom sastavu, da se ove godine prijave na vojnu obuku u Oružanim snagama Ruske Federacije, trupama Nacionalne garde, državnim bezbednosnim agencijama i Federalnoj službi bezbednosti", navodi se u dokumentu. 

Vladi i regionalnim vlastima naloženo je da "obezbede sprovođenje mera u vezi sa ukazom".

Na osnovu ovog dokumenta, Odeljenje za mobilizaciju Ministarstva odbrane pripremiće odgovarajuću odluku koja će biti poslata svim regionalnim vojnim registrima.

Regrutacija građana utvrđena je zakonom o obavljanju vojnih dužnosti u redovima oružanih snaga Rusije i drugim službama i sastavni je deo vojnih aktivnosti s ciljem unapređenje borbenih veština rezervista.

Ovo je redovna aktivnost koja se sprovodi svake godine, a može se sprovoditi i sa učestalošću jednom u tri godine. Maksimalno vreme koje rezervista može da provede angažovan u aktivnom sastavu ruske vojske iznosi 12 meseci.

image
VV inauguration
banner