Rusija

FSB: Sprečen teroristički napad u Orenburškoj oblasti po nalogu Kijeva (VIDEO)

U Novotroicku, u oblasti Orenburg, priveden je Rus, koji je pod nalogom ukrajinskih specijalnih službi spremao da zapali železničku infrastrukturu
FSB: Sprečen teroristički napad u Orenburškoj oblasti po nalogu Kijeva (VIDEO)www.globallookpress.com © RF Investigative Committee/Twitter.com

U Novotroicku, u oblasti Orenburg, priveden je Rus, koji je pod nalogom ukrajinskih specijalnih službi spremao da zapali železničku infrastrukturu, vojni komesarijat i odeljenje Federalne službe bezbednosti (FSB) u regionu, saopštilo je regionalno odeljenje službe.

"U gradu Novotroick, priveden je ruski državljanin, rođen 1997. godine, koji je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, pripremao paljevine: orman relejne zaštite i automatika Novotroicke železničke pruge stanice Južno-uralske železnice, vojnog komesarijata grada Orska, Orenburške oblasti i odeljenja FSB Rusije. Pokrenut je krivični postupak", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je osumnjičeni u budućnosti planirao da pređe na stranu Oružanih snaga Ukrajine kako bi učestvovao u sukobu protiv Oružanih snaga Ruske Federacije.

Komponente za proizvodnju improvizovane eksplozivne naprave zaplenjene su iz skrovišta koje se nalazi na periferiji Novotroicka. U sredstvima komunikacije pronađena su internet uputstva za izradu eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i prepiska u Telegramu sa ukrajinskim specijalnim službama.

image