Rusija

Poslanik Dume o paljenju Kurana: Đavoli i satana spustili su se u Evropu, ne bi tako da se radi o LGBT

Evropa se zbog sličnih akcija može ogresti u verskom ratu i izazvati pojavljivanje jakog muslimanskog lidera, upozorava poslanik Lugavoj
Poslanik Dume o paljenju Kurana: Đavoli i satana spustili su se u Evropu, ne bi tako da se radi o LGBTwww.globallookpress.com © Anas Alkharboutli

Monstruozna akcija na jedan od najsvetijih praznika muslimana - Kurban-bajram - uvredila je stotine miliona muslimana, ali ne samo njih, već i sve religiozne ljude, ocenio je danas Andrej Lugavoj, poslanik Državne dume Rusije. 

On je upozorio da bi ovakve provokacije koje se igraju sa osećanjima vernika mogle da "izrode pojavu jednog jakog muslimanskog lidera", nakon čega bi se "Evropa ogrezla u u verskom ratu".

"Nije jasno zbog čega se Švedska igra sa vatrom. Iskre lete po celom svetu", a ovo nije ni prvi put da se tako nešto desilo u toj zemlji, uz saglasnost vlasti.

"Policija je juče takođe stala na stranu đavola koji je zapalio Kuran. Ona ga je čuvala, dok je on cepao i palio svete knjige, ali je privela čoveka koji je pokušao da ga gađa kamenjem", napisao je Lugavoj na Telegramu. 

Za "pola sata naneta je nepopravljiva duhovna šteta muslimanskom svetu", a svemu tome su na poziv prisustvovali odgovarajući mediji.

Podsetimo, tridesetsedmogodišnji imigrant iz Iraka, Salivan Momika, čiji je zahtev za paljenje Kurana prethodno bio odbijen, juče je, nakon dobijanja dozvole za to, očekivano zapalio muslimansku svetu knjigu. Dok je palio Kuran, imigrant je, kako je javljeno, izgovarao neki reči na arapskom jeziku. Akciji paljenja prisustvovali su brojni mediji i oko 200 posmatrača.

Ruski poslanik danas je podsetio i na akciju paljenja Kurana u Kopenhagenu početkom ove godine. Policija ne samo da nije privela osobu koja je bila odgovorna za paljenje svetih knjiga, već ju je čuvalo oko 50 policajaca i nekoliko automobila koji su se kretali svuda gde i on kako ne bi bilo incidenata.

"Možemo smelo da kažemo da se na vlasti u Evropi danas nalaze đavoli i satana, koji su se spustili na zemlju. U Rusiji takva akcija u principu ne bi bila moguća, kod nas Ustav obezbeđuje zaštitu verskih vrednosti".

Sa druge strane, on je izrazio uverenost da bi slične akcije koje bi bile usmerene protiv LGBT agende izazvale veliko negodovanje istih tih medija i javnosti u Švedskoj.

image