Rusija

Jevgenij Balicki izabran za guvernera Zaporoške oblasti; Denis Pušilin na čelu DNR

Novi-stari šef Zaporoške oblasti zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i zameniku šefa Predsedničke administracije Sergeju Kirijenku na podršci
Jevgenij Balicki izabran za guvernera Zaporoške oblasti; Denis Pušilin na čelu DNRwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Jevgenij Balicki nije više privremeni šef Zaporoškog regiona, poslanici Zaporoške zakonodavne skupštine izabrali su ga za guvernera, objavio je on na svom Telegram kanalu.

"Danas su poslanici Zaporoške zakonodavne skupštine izabrali guvernera Zaporoške oblasti. Ovo je velika čast i veliko poverenje", napisao je on.

Balicki je podsetio da je Zaporoška oblast postala deo Rusije pre godinu dana, kada se stanovništvo opredelilo da se vrati u svoju domovinu.

"Za mene je današnji događaj rezultat svih naših koraka, hrabrih postupaka, otvorenih, poštenih, realizovanih za dobrobit našeg regiona i našeg naroda", obratio se Balicki Kozacima, prenele su "RIA Novosti".

Novi-stari šef regiona je zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i zameniku šefa Predsedničke administracije Sergeju Kirijenku na podršci.

Takođe, bivši šef "Roskosmosa", šef divizije "Carskih vukova" Dmitrij Rogozin potvrdio je da je postao senator Zaporoške oblasti.

Mandat je potvrđen i Denisu Pušilinu – na sednici Narodnog veća Donjecke Narodne Republike izabran je za šefa regiona.

Pored toga lokalni poslanici su izabrali Vladimira Salda za guvernera Hersonske oblasti.

image