Rusija

Rusi pronašli skrivenu radionicu "Azova"

Radionica je smeštena u DNR, u okviru jednog stambenog objekta, do kojeg vodi put koji je bio miniran granatama. Među pronađenim predmetima i municijom, nalazili su se i objekti sa nacističkom simbolikom

Ruska garda i vojna kontraobaveštajna služba pronašle su radionicu nacističkog bataljona "Azov", u kojoj su njegovi pripadnici proizvodili eksplozivne naprave, koje nije moguće deaktivirati.

Radionica je pronađena na teritoriji Donjecke Narodne Republike. Prilikom pretresa, otkriveni su alati i druga oprema za proizvodnju, ali i kamuflažu eksploziva kako bi on počeo da liči na predmete iz svakodnevne upotrebe.

Pronađeni su i predmeti sa nacističkim simbolima, vojna uniforma Oružanih snaga Ukrajine, kombinezoni koje je ukrajinska vojska dobila od Nemačke, kao i velika količina municije, mina i drugog eksploziva. 

Kako prenosi TASS, radionica je bila smeštena u jednom stambenom objektu, a put koji je vodio do nje bio je miniran granatama, koje je ruska garda uspešno detonirala. 

"Azov" je, inače, teroristička organizacija, koja je nastala u periodu Majdana u Ukrajini 2014. godine. Formirana je na osnovu neonacističke organizacije iz Harkova "Patriota Ukrajine". Poznata je po zverstvima koja su njeni pripadnici činili nad stanovništvom Donbasa. 

image