Rusija

Putin: Podrška porodicama mobilisanih treba da bude najvažnija (VIDEO)

Ruski predsednik održao video sastanak sa šefom Altajske oblasti Viktorom Tomenkom
Putin: Podrška porodicama mobilisanih treba da bude najvažnija (VIDEO)www.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas na sastanku sa šefom Altajske teritorije Viktorom Tomenkom, da Rusi koji učestvuju u specijalnoj operaciji rade težak i rizičan posao i zbog toga podrška njihovim porodicama treba da bude najvažnija, prenose "RIA Novosti".

"Kada razgovaram sa svojim kolegama, većina govori o programima podrške koji su raspoređeni u regionima, o podršci vojnim licima i njihovim porodicama koji su uključeni u težak i izuzetno rizičan borbeni rad u okviru specijalne vojne operacije. I zamolio bih vas da na ovo obratite posebnu pažnju. Ova pitanja treba da budu najvažnija", naglasio je Putin.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da ruski predsednik želi da se lično sastane sa građanima kako bi razgovarao o podršci mobilisanim.

"Kremlj će dodatno izneti detalje o sastanku Putina sa građanima u vezi podrške mobilisanim, kada ova namera bude sprovedena u delo, mi ćemo vas dodatno obavestiti", zaključio je Peskov.

image