Rusija

Putin u poseti Emiratima i Saudijskoj Arabiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom u septembru
Putin u poseti Emiratima i Saudijskoj Arabiji© Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin posetiće ove nedelje Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju, rekao je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

"Reč je o radnoj poseti i pregovorima, pre svega, sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije. Pre toga ćemo leteti u Emirate, tamo će biti isto radna poseta, nadam se, i veoma korisni pregovori, koje smatramo izuzetno važnim", rekao je Ušakov za "Lajf", a prenele "RIA Novosti".

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom u septembru.

Tom prilikom, saudijski prestolonaslednik je izrazio zahvalnost ruskoj strani što je dosledno podržala zahtev kraljevine da se pridruži BRIKS-u.

Rojters ocenjuje da do posete dolazi nakon što je prošle nedelje grupa proizvođača nafte OPEK+, koja uključuje sve tri zemlje, pristala da smanji proizvodnju na oko 2,2 miliona barela dnevno.

image