Rusija

Putin sa prestolonaslednikom Omana: Imamo na čemu da radimo

Prestolonaslednik se ruskom predsedniku zahvalio na prijemu i preneo tople pozdrave od svog oca
Putin sa prestolonaslednikom Omana: Imamo na čemu da radimo© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa prestolonaslednikom Omana Tajazinom bin Haitamom Al Saidom u Moskvi na marginama foruma "Rusija zove!".

"Rusija je voljna da sarađuje sa Omanom u različitim sferama", ističe Putin.

Ekonomsko-trgovinska saradnja, kako je naveo, nije na zavidnom nivou, premda postoji skroman napredak. U prvih devet meseci ove godine značajno je povećana trgovinska saradnja, a to samo znači da ima na čemu da se radi.

Otvoreni direktni letovi, a turizam je jedna od grana rusko-omanske saradnje koja je perspektivna, ističe Putin.

Ruski bankarski sistem će 2023. godine zaraditi više od tri triliona rubalja, dodaje Putin Ovo je saopštio ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa prestolonaslednikom.

"Imamo na čemu da radimo, drago mi je da ste ovde, verujem da ćemo naći perspektivan način da unapredimo našu saradnju", poručio je Putin svom gostu.

S druge stare prestolonaslednik se zahvalio na prijemu i preneo tople pozdrave od svog oca koji, kakao kaže, održava tople odnose sa Putinom.

Odnosi Omana i Rusije se od 1985. godine se razviju postepeno, usled trenutne geopolitičke situacije dodatno napreduju.

Prestolonaslednik Omana je potvrdio da se slaže sa izlaganjem Putina na forumu, a naročito sa činjenicom da je u toku izgradnja novog multipolarnog sveta bez dvostrukih standarda.

image