Rusija

Dolijali u Harkovu: Ruske oružane snage uništile lokaciju sa stranim plaćenicima

Jezgro stranih plaćenika na strani Ukrajinaca činili su francuski vojnici
Dolijali u Harkovu: Ruske oružane snage uništile lokaciju sa stranim plaćenicimawww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Ruske oružane snage danas su visokopreciznim udarom uništile privremeno mesto razmeštanja stranih plaćenika u Harkovu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Uveče 16. januara, Oružane snage Rusije izvele su visokoprecizan udar na tačku privremenog razmeštanja stranih boraca u gradu Harkovu, čije su jezgro činili francuski plaćenici", saopštilo je ministarstvo, a prenosi "Ria Novosti".

Rezultat napada je eliminacija više od 60 plaćenika, dok je više od 20 odvedeno u medicinske ustanove. 

Zgrada u kojoj su se nalazili potpuno je uništena.

Dan ranije gradonačelnik Harkova Igor Terehov je izvestio o eksplozijama u gradu. 

Prema ukrajinskom Ministarstvu za digitalnu transformaciju, u tom trenutku je objavljena uzbuna za vazdušni napad u oblastima Harkova i Sume.

Ruska vojska pokrenula je raketne napade na energetsku i odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte u bivšoj sovjetskoj republici kao odgovor na granatiranje civilnih ciljeva na ruskoj teritoriji od strane ukrajinskih oružanih snaga.

Istovremeno, kako je više puta naglašavao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ruska vojska ne napada stambene zgrade i društvenu infrastrukturu u Ukrajini.

image