Rusija

Medvedev: Jedinstvena Rusija planira međupartijsku konferenciju zemalja BRIKS-a

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije učestvovao je na sastanku sa članovima organizacionog odbora foruma "Za slobodu naroda" i poručio da učesnici Foruma mogu inicirati stvaranje novog globalnog pokreta za nastavak borbe za oslobođenje od nasleđa kolonijalne vladavine
Medvedev: Jedinstvena Rusija planira međupartijsku konferenciju zemalja BRIKS-a© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo

Partija Jedinstvena Rusija planira da organizuje međupartijsku konferenciju zemalja BRIKS-a krajem jula u Vladivostoku, izjavio je predsednik te stranke i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Odluke bi mogle da budu formalizovane na prvom sastanku stalnog organizacionog komiteta. Imamo predlog da se poklopi sa međupartijskom konferencijom zemalja BRIKS-a, koju Jedinstvena Rusija planira da organizuje krajem jula ove godine u Vladivostoku", kazao je Medvedev na sastanku sa članovima organizacionog odbora foruma "Za slobodu naroda".

On je dodao da učesnici Foruma mogu inicirati stvaranje novog globalnog pokreta za nastavak borbe za oslobođenje od nasleđa kolonijalne vladavine.

"Pripremljeni predlozi preporučuju da nastavimo sa radom na oslobađanju punopravnih država od nasleđa kolonijalne vladavine i da se u budućnosti trudimo da takva praksa ostane zauvek stvar prošlosti. U tu svrhu, planirano je da se formira širok svetski pokret", napomenuo je.

Međunarodni forum pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma "Za slobodu nacija" održava se u Moskvi od 15. do 17. februara.

Na događajima foruma okupiće se, prema rečima organizatora, oko 400 delegata, koji će razgovarati o suprotstavljanju mešanju u suverene poslove država i destruktivne neokolonijalne prakse, kao i očuvanju nezavisnosti u političkoj, finansijskoj, ekonomskoj, informacionoj i drugim sferama.

image