Rusija

Čudo u Avdejevki: Sve je uništeno osim pravoslavne crkve (VIDEO)

Crkva Svete Marije Magdalene u Avdejevki preživela je bombardovanje i granatiranje, to je čudo Božije, kazao je protojerej Dimitrij Vasilenkov, glavni vojni sveštenik Ruske pravoslavne crkve (RPC) u zoni SVO

Sama činjenica da je crkva Svete Marije Magdalene u Avdejevki izdržala višemesečno bombardovanje i granatiranje je čudo Božije, izjavio je protojerej Dimitrij Vasilenkov, glavni vojni sveštenik Ruske pravoslavne crkve (RPC) u zoni Specijalne vojne operacije.

"To je čudo Božije, Gospod je milostiv. Hram je takva uteha i za nesrećne civile, za koje je rat, velika nesreća, kao i za vojnike. Zato je to veoma radosno", kazao je Vasilenkov za TASS.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je objavilo snimke oslobođenog grada, koji su Oružane snage Ukrajine pretvorile u utvrđeno područje.

Fotografije pokazuju da su okolne zgrade uništene, ali je avdejevski hram relativno netaknut.

Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 1.500 ljudi u Avdejevki, ukupna površina oslobođene teritorije iznosi 31,75 km kvadratnih, saopštili su juče u Ministarstvu.

"Oružane snage Rusije juče su tokom ofanzivnih operacija potpuno oslobodile grad Avdejevku u DNR, te napredovale u dubinu neprijateljske linije 8,6 kilometara", precizirali su u Ministarstvu.

Naime, ovaj grad se nalazi 13 kilometara severno od Donjecka.

image
VV inauguration
banner