Rusija

VKS Rusije uništile još jedan američki "patriot"

Kako se navodi u opisu snimka objavljenom na društvenim mrežama, ukrajinske snage su bateriju "patriota" pokušale da sakriju u blizini aerodroma Černobajovka u Hersonskoj oblasti
VKS Rusije uništile još jedan američki "patriot"Getty © Jaap Arriens/NurPhoto

Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije nastavljaju sa uništavanjem neprijateljskih ciljeva u zoni SVO, a tokom jučerašnjeg dana pojavio se snimak uništavanja dela baterije američkog sistema PVO "patriot", na Hersonskom pravcu.

Kako se navodi, ukrajinske snage su bateriju "patriota" pokušale da sakriju u seloČernobajevka, u blizini međunarodnog aerodroma u Hersonskoj oblasti, koji je od prve linije fronta udaljen oko 20 km vazdušnom linijom.

Pretpostavlja se da su američki sistemi velikog dometa raspoređeni toliko blizu kako bi sprečili napade vođenim avio-bombama, koje je ruska avijacija znatno intenzivirala tokom proteklih nedelja.

Ipak, upravo su "jedreće" bombe presudile "patriotu", a Ministarstvo odbrane RF je u svom saopštenju navelo da je tokom udara VKS uništeno lansirno i vozilo za transport i pretovar municije. Takođe, pojavile su se i informacije da je tokom udara oštećena ili uništena komandna stanica baterije, ali za sada nema zvanične potvrde o tome.

image
VV inauguration
banner