Rusija

Kremlj: Dosledan stav Kijeva protiv bilo kakvih pregovora sa Moskvom

Govoreći o predstojećim izborima u Rusiji, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ukazao da su očekivani pokušaji neprijateljskih zemalja da dovedu u pitanje legitimitet tih izbora
Kremlj: Dosledan stav Kijeva protiv bilo kakvih pregovora sa MoskvomGetty © Anjelika Gretskaia/REDA&CO/Universal Images Group

Kijev ne menja svoju doslednu poziciju negiranja mogućnosti bilo kakvih pregovora sa Rusijom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Za sada svi zajedno – i mi i predstavnici NATO-a – vidimo samo jedno: prilično dosledan stav kijevskog režima da negira mogućnost bilo kakvih pregovora. Takav stav Kijeva je nešto što je realnost i de fakto i de jure", kazao je Peskov, komentarišući izjavu generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga da "predaja Ukrajine neće pomoći postizanju mira u sukobu sa Rusijom".

Govoreći o predstojećim izborima u Rusiji, Peskov je ukazao da su očekivani pokušaji neprijateljskih zemalja da dovedu u pitanje legitimitet tih izbora.

"Bilo je jasno da će pred izbore biti sve više pokušaja da se nekako dovede u pitanje legitimitet našeg izbornog procesa, pojačaju napadi na naše nove podanike i da se dovede u pitanje legitimitet glasanja i izražavanja volje naroda. Samo treba da budemo dosledni, da pokažemo istrajnost, i što je najvažnije, da se fokusiramo na sopstvene interese", istakao je portparol Kremlja.

Peskov je naglasio da je za Rusiju najvažnija volja birača, i dodao da je teško zaustaviti takve manifestacije rusofobije u neprijateljskim zemljama.

image