Rusija

Ministarstvo odbrane Rusije: Uništen još jedan "patriot" (VIDEO)

Tokom protekla 24 časa, ruski sistemi PVO oborili su 136 besposadnih vazduhoplova, četiri rakete sistema HIMARS, šest raketa sistema "grad", kao i tri vođene avio bombe "hamer" francuske proizvodnje
Ministarstvo odbrane Rusije: Uništen još jedan "patriot" (VIDEO)www.globallookpress.com © Russian Defence Ministry

Oružane snage Ruske Federacije uspele su da unište još jedan ukrajinski sistem PVO američke proizvodnje "patriot", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u izveštaju o toku Specijalne vojne operacije.

"Operativno-taktička avijacija, raketne snage, artiljerijske jedinice i operateri bespilotnih letelica ruske vojske uništili su dva helikoptera Mi-8 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva koja su bila prizemljena u blizini Novopavlovke u Dnjepropetrovskoj oblasti, kao i postrojenje za popravku naoružanja i vojne opreme u rejonu sela Balakleja u Harkovskoj oblasti. Dodatno, uništen je i sistem PVO 'patriot' na vatrenom položaju u Harkovskoj oblasti, kao i živa sila i vojna oprema ukrajinskih snaga u 129 rejona", navodi se u saopštenju.

Tokom protekla 24 časa, ruski sistemi PVO oborili su 136 besposadnih vazduhoplova, četiri rakete sistema HIMARS, šest raketa sistema "grad", kao i tri vođene avio bombe "hamer" francuske proizvodnje.

Podsećanja radi, 9. marta ruske snage uništile su dva lansera američkog sistema "patriot" i to uz pomoć taktičke balističke rakete kompleksa "iskander".

image