Rusija

Modi čestitao Putinu na još jednoj pobedi

Premijer Indije poželeo je ruskom narodu "blagostanje i procvat", a razgovor je protekao u jednoj "toploj i prijateljskoj atmosferi"
Modi čestitao Putinu na još jednoj pobediwww.globallookpress.com © Hindustan Times via www.imago-im

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, koji je ruskom lideru čestitao na ubedljivoj pobedi na poslednjim predsedničkim izborima u Rusiji, javlja Kremlj. 

Modi je poželeo ruskom narodu blagostanje, a, kako je saopšteno, razgovor je prošao u toploj i prijateljskoj atmosferi. "Vladimir Putin je sa svoje strane poželeo Modiju uspešne predstojeće izbore u Indiji". 

"Obe strane su sa zadovoljstvom konstatovale da se uzajamno korisne veze u trgovinskoj, ekonomskoj i investicionoj sferi, u oblasti energetike i transporta progresivno i dinamično razvijaju u skladu sa posebno privilegovanim strateškim partnerstvom". 

Iz Kremlja dodaju da je, takođe, razgovarano o Ukrajini, a Moskva i Nju Delhi ističu da će nastaviti da i u budućnosti zajedno koordinišu saradnju na platformama poput BRIKS-a i Šangajske organizacije za saradnju.

image