Rusija

Uručena priznanja ruskim vojnicima koji su pomogli u hapšenju terorista (VIDEO)

Zamenik komandanta Lenjingradskog vojnog okruga, general-potpukovnik Esedula Abačov lično je čestitao svakom učesniku operacije, istakavši da visoko ceni izvršenje dodeljenih borbenih zadataka
Uručena priznanja ruskim vojnicima koji su pomogli u hapšenju terorista (VIDEO)© Tanjug/Investigative Committee of Russia

Vojnici, koji su se istakli prilikom hapšenja osumnjičenih u regionu Brjanska za teroristički napad na "Krokus siti hol", uručena su državna i resorna priznanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Zamenik komandanta Lenjingradskog vojnog okruga, general-potpukovnik Esedula Abačov, uručio je državna i resorna priznanja vojnim licima grupe koja pokrivaju državnu granicu Ruske Federacije, koji su se istakli prilikom zatvaranja terorista u Brjanskoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Abačov je lično čestitao svakom učesniku operacije, istakavši da visoko ceni izvršenje dodeljenih borbenih zadataka. 

Borci su odlikovani medaljama "Za hrabrost" i "Za vojno odlikovanje".

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, najmanje 137 osoba je ubijeno, a pretpostavlja se da će ta brojka i dalje rasti.

Moskovski sud podigao je optužnice protiv glavnoosumnjičenih za masakr u koncertnoj hali "Krokus siti hol", koji su uhapšeni u petak.

Basmanski sud u Moskvi sastao se kako bi saslušao osumnjičene, privedene nakon smrtonosnog napada koji je odneo živote više od 130 ljudi.

Osumnjičeni, za koje se veruje da su svi državljani Tadžikistana, pojedinačno su se pojavili pred sudom.

image