Rusija

Glavna urednica RT dobila prestižnu nagradu za novinarstvo u Rusiji

"Zlatno pero Rusije" je godišnja profesionalna nagrada Saveza novinara Rusije, a Margarita Simonjan je nagrađena u okviru kategorije "Najbolji medijski menadžer godine"
Glavna urednica RT dobila prestižnu nagradu za novinarstvo u RusijiGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images

Glavna i odgovorna urednica medijske grupe "Rasija sevodnja" i televizijskog kanala RT, Margarita Simonjan, dobila je specijalnu nagradu Sindikata novinara Rusije u kategoriji "Najbolji medijski menadžer godine".

Ceremonija dodele 'Zlatnog pera Rusije' održala se danas u Moskvi.

"Velika mi je čast, nikada nisam dobila ovu nagradu. Sećam se kad bih kao devojka tokom studija novinarstva čula da je neko dobio 'Zlatno pero Rusije', da je to uvek bila velika inspiracija za mene, i pomislila bih: 'Hoću li ikada odrasti i postići uspeh u profesiji; da li ću možda i ja biti u rangu sa ovim veličanstvenim novinarima?' Veoma sam zahvalna svima koji misle da to zaslužujem", rekla je Simonjan u video-poruci prikazanoj na ceremoniji.

"Zlatno pero Rusije" je godišnja profesionalna nagrada Saveza novinara Rusije.

Svrha konkursa je podrška i podsticanje talentovanih novinara. Nagrada se dodeljuje za izuzetna profesionalna dostignuća, dugogodišnji rad u domaćoj štampi, na radiju i televiziji, građanski stav i moralni autoritet među kolegama.

image
VV inauguration
banner