Rusija

Zaharova o ukrajinskim terorističkim napadima: Obratićemo se i međunarodnim sudovima

Nakon što stignu rezultati istrage napada u "Krokus sitiju", poslaćemo i posebnu notu Ukrajini, kaže portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova
Zaharova o ukrajinskim terorističkim napadima: Obratićemo se i međunarodnim sudovimawww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Rusija planira da se, povodom "terorističkih napada iza kojih stoji Kijev" obrati i međunarodnim sudskim instancama, najavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Rusija, kako kaže, priprema dokumenta koja će poslati međunarodnim strukturama nakon što je juče Moskva predala Kijevu zahtev za hapšenje i izručenje svih umešanih u različite terorističke napade na teritoriji Rusije.

Na spisku traženih je i šef Službe bezbednosti Ukrajine Vasilij Maljuk, koji je 25. marta "cinično priznao da je Ukrajina organizovala sabotažu Krimskog mosta u oktobru 2022. godine".

Zaharova danas dodaje i da će Moskva poslati Kijevu posebnu notu u vezi sa napadom na "Krokus siti" čim se završi istraga i najavljuje da će Ukrajina dobijati i druge note kako ruska strana bude dobijala nove informacije o umešanosti ukrajinske službe u terorističke napade po Rusiji.

image