Rusija

Lista osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi sve duža

Na spisak terorista koji se sumnjiče da su saučesnici u napadu na "Krokus siti hol" dodato još sedam ljudi
Lista osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi sve dužawww.globallookpress.com © Alexey Belkin/Business Online

"Rosfinmonitoring" je dodao još sedam osoba na spisak onih za koje se smatra da su povezani sa terorističkim aktivnostima, a ovaj put u pitanju su osobe koje su učestvovale u terorističkom napadu na "Krokus siti hol" u kojem je poginulo 144 ljudi. 

Krajem marta su na ovu listu dodati direktni izvršioci terorističkog napada – Dalerdžon Mirzojev, Saidakram Račabalizod, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov.

Moskovski sud uhapsio je 11 učesnika u terorističkom napadu na "Krokus siti hol" u Podmoskovlju među kojima su i četiri državljanina Tadžikistana, koji su, prema podacima istrage, bili direktni izvršioci terorističkog akta.

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su uhapšene četiri osobe koje su, kako je precizirala Federalna služba bezbednosti, učestvovale u finansiranju i snabdevanju oružjem zločinaca koji su izveli napad u Podmoskovlju.

Ruski zvaničnici su izrazili sumnju da je teroristički napad u kojem je ubijeno više od 140 ljudi, isplanirala ukrajinska vlada, koja je koristila radikalne islamiste kao izvršioce.

Ruska bezbednosna agencija FSB objavila je u nedelju zapisnike sa ispitivanja osumnjičenih, koji su tvrdili da su dobili uputstva da pobegnu ka ukrajinskoj granici po izvršenju terorističkog napada.

Kako je ruski predsednik Vladimir Putin naglasio, svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina će biti kažnjeni.

image
VV inauguration
banner