"Sajfulo nam je rekao da bežimo ka Kijevu": Ispovest osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

FSB je objavio isečke snimaka sa ispitivanja tokom kojeg su osumnjičeni priznali da im je u Kijevu obećan novac

U Ukrajini su pripremljena dva puta za bekstvo za teroriste koji su prošlog meseca napali prepunu koncertnu dvoranu izvan Moskve, saopštila je u nedelju ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

U video snimcima koji je objavio FSB, a koji se mogu videti u novoj reportaži RT internešenel, osumnjičeni su rekli da su sledili uputstva osobe koju su nazvali "Sajfulo". Vlasti trenutno rade na utvrđivanju "Sajfulovog" identiteta.

Ta osoba je osumnjičena rekla da pobegnu u Ukrajinu, gde je, kako kažu, trebalo da dobiju po milion rubalja (11.000 dolara).  

"Sajfulo nam je rekao da će nas momci čekati na ukrajinskoj granici i da će nam pomoći da pređemo granicu i stignemo u Kijev", rekao je osumnjičeni Muhamedsobir Fajzov svom isledniku.

Osumnjičeni Šamsidin Fariduni rekao je da im je rečeno da "ostave automobil blizu granice", a zatim da pozovu svog rukovodioca za dalja uputstva o tome kako da pređu u Ukrajinu.

Prema istražiteljima, osumnjičeni su krenuli autoputem M3 koji vodi do granice sa Ukrajinom, ali su na kraju presretnuti oko 140 km (87 milja) od ukrajinske Sumske oblasti.