Rusija

Ruska duma: Novi plan Zelenskog za kontraofanzivu je populizam i obmana

Ukrajinskom predsedniku više ne veruju ni narod ni zapadni partneri, pa se zato pretvara kao da je sve u redu, te traži da se Ukrajini bar nešto pošalje kako bi "sačuvao obraz", ističe poslanik Državne dume Dmitrij Belik
Ruska duma: Novi plan Zelenskog za kontraofanzivu je populizam i obmana© Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Novi plan koji je izložio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski za takozvanu kontraofanzivu ukrajinskih trupa predstavlja populizam i namernu obmanu, ocenio je poslanik Državne dume iz Sevastopolja, član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik.

Naime, Zelenski je u intervjuu za "Bild" rekao da Ukrajina već ima plan za novu kontraofanzivu, ali za to je potrebno više zapadnog naoružanja.

"Svesno obmanjujući društvo, Zelenski ne želi da prizna sebi da se ne očekuju ozbiljni pomaci. Izjava Zelenskog je poput populističke oluje – i Krim bi da vrati, i Rusiju da otera u močvaru a i da ostvari slamajuću pobedu u kontraofanzivi. Ništa od toga se nije ostvarilo", rekao je Belik.

Izjava Zelenskog ukazuje da ukrajinskom predsedniku više ne veruju ni narod Ukrajine ni njihovi zapadni partneri, ocenio je ruski zvaničnik.

"Zelenski se pretvara da je sve uredu. Traži da mu se bar nešto da, da bar nekako sačuva obraz. Ali, izgleda kao da mu niko ništa neće dati i da za čuvanje njegovog obraza niko i ne haje", rekao je Belik.

Prethodna kontraofanziva u koju se Ukrajina uzdala i koju je dugo najavljivala počela je u junu 2023. godine, a samo tri meseca kasnije ruski predsednik Vladimir Putin je konstatovao da je tzv. kontraofanziva ne samo zaustavljena, već je i potpuni neuspeh.

image