Rusija

Letećim balonom na Rusiju: Ruski sistemi PVO sprečili napad Ukrajinaca

Ruske snage sprečile su novi pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane
Letećim balonom na Rusiju: Ruski sistemi PVO sprečili napad Ukrajinacawww.globallookpress.com © EIBNER/EXPA/Juergen_Feichter, vi

Ukrajinskoj vojsci, izgleda, stvarno nije ostalo mnogo naoružanja i opcija, pa je pokušala da napadne Kursku oblast letećim balonom, poručili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

"Danas oko 8.15 po lokalnom vremenu je sprečen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad letećim balonom na objekte koji se nalaze na teritoriji Ruske Federacije", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski sistemi PVO uništili su ukrajinski leteći balon iznad Kurske oblasti, potvrdilo je rusko Ministarstvo.

Kijev se već mesecima žali da ga je nedostatak naoružanja i municije sa Zapada doveo u izuzetno nepovoljan položaj u sukobu sa Moskvom. Tako je i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski za "Vašington post" nedavno izjavio da će ukrajinska vojska možda morati da se povuče kako bi smanjila dužinu fronta, količinu municije i broj ljudi neophodan da se linije odbrane održe.

Da je situacija na frontu za Ukrajinu teška priznao je i glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski, rekavši početkom ovog meseca da Rusi sada imaju prednost i da napadaju dan i noć.

O tome da će Ukrajina možda morati da pristane na neku vrstu kompromisa nedavno je govorio i prvi čovek NATO-a Jens Stoltenberg, a isto to zaključuju i zapadni mediji.

image