Rusija

Nova vozila ruske vojske: Šojgu lično provozao jedno (VIDEO)

Više od 30 perspektivnih modela naoružanja i vojne tehnike predstavljeno je ruskom ministru odbrane u vojnom parku Patriot
Nova vozila ruske vojske: Šojgu lično provozao jedno (VIDEO)Getty © Russian Defense Ministry / Handout/Anadolu

Napravljena su nova laka oklopna vozila za specijalne jedinice Oružanih snaga Rusije. Ministar odbrane Sergej Šojgu je jedno lično provozao.

Više od 30 perspektivnih modela naoružanja i vojne tehnike predstavljeno je ruskom ministru odbrane u vojnom parku Patriot nedaleko od Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom posete, ministar odbrane Ruske Federacije lično je testirao specijalno vozilo i proverio njegove vozne karakteristike. Laka i zaštićena specijalna vozila ove linije namenjena su za prevoz ljudstva i realizaciju borbenih zadataka specijalnih jedinica uz pomoć malokalibarskog oružja", saopštilo je ministarstvo.

Dodaje se da too uključuje višenamenska robotska vozila dizajnirana za transport zaliha, evakuaciju i korišćenje kao platforme za montažu različite radne opreme i naoružanja, liniju robotskih multifunkcionalnih platformi postavljenih na šasiju sa točkovima i na gusenicama.

Šojgu je postavio zadatak programerima da usmere svoje napore na brzo usavršavanje, optimizaciju i puštanje u serijsku proizvodnju medicinskog robotizovanog kompleksa, koji je izuzetno potreban u zoni SVO.

Osim toga, ruski ministart je dao instrukcije da se višenamenski robotski kompleks za vatrenu podršku, zaštitu objekata i evakuaciju ranjenika sa prve linije fronta opremi dodatnom mitraljeskom vatrenom moći, što će omogućiti da se koristi u jurišnim operacijama.

image