Rusija

Šojgu proverio rad fabrike za proizvodnju naoružanja (VIDEO)

Šojgu je proverio proizvodnju fabrike i ocenio da je preduzeće uspelo da osmisli pouzdanu dodatnu zaštitu za tenkove
Šojgu proverio rad fabrike za proizvodnju naoružanja (VIDEO)www.globallookpress.com © MOD Russia

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu proverio je danas kako protiče rad odbrambenog preduzeća u Omskoj oblasti, koje proizvodi tenkove i teške sisteme za bacanje plamena za potrebe ruske armije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministar je u fabrici održao sastanak s rukovodstvom ovog preduzeća, drugim članovima MO Rusije i Ministarstva industrije i trgovine. 

Načelnik preduzeća obavestio je Šojgua da je, u skladu sa njegovim uputstvima, povećana bezbednost oklopnih vozila tokom njihove pripreme za slanje u zonu SVO. Tenkovi T-80BVM nove generacije se prilikom proizvodnje odmah ojačavaju kamuflažnim setom "nakidka" i drugim zaštitnim materijalima. Iz fabrike su poručili da je još jedan set oklopnih vozila gotov, i da čeka da bude poslat u zonu SVO. Tenkovi se, kako se navodi u saopštenju, već nalaze na železničkoj stanici.

Ministar odbrane je na to poručio da je uspešno postignut prvobitni zadatak, a to je da se osmisli pouzdana zaštita za tenkove, te da je sada "potrebno povećati proizvodnju" ovih zaštitnih sistema. 

Iz fabrike su istakli da su samo tokom prošle godine povećali proizvodnju teških sistema za bacanje plamena TOS-1A "solncepek" dva i po puta. To je postignuto zahvaljujući tome što su povećani proizvodni kapaciteti i zbog toga što fabrika radi 24 časa, u dve smene, sa dodatnim radnicima, objasnilo je rukovodstvo fabrike. 

Kako se navodi u saopštenju MO, od 2023. godine preduzeće je zaposlilo još 1.200 ljudi. 

image
VV inauguration
banner