Rusija

DNR se vraća kući: Oslobođena Bogdanovka

Jedinice Južne grupe snaga su poboljšale svoje položaje duž linije fronta i porazile su 53. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Krasnogorovka u DNR
DNR se vraća kući: Oslobođena BogdanovkaGetty © Martin Trabalik/SOPA Images/LightRocket

Rusija vojska je potpuno oslobodila naselje Bogdanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U oslobađanju su učestvovale jedinice Južne grupe snaga koje su, pritom, poboljšale svoje položaje duž linije fronta i porazile 53. mehanizovanu brigadu Oružanih snaga Ukrajine u rejonu sela Krasnogorovka u DNR.

Takođe, odbijena su dva napada Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Časov Jar i zapadno od naselja Krasnoje u DNR.

Neprijatelj je u tom delu fronta izgubio do 440 vojnika, tri vozila i jedno borbeno vozilo protivvazdušnog raketnog sistema "osa-AKM".

Zapadne jedinice su takođe zauzele bolje položaje i porazile su ukrajinsku vojsku kod Novojegorovke i Novoselovska u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i kod Olivovskog Jara.

Ukrajinci su, u ovoj borbi, izgubili do 50 vojnika, borbeno vozilo pešadije i dva automobila, kao i haubicu M777 i dva topa M119 proizvedena u SAD.

Jedinice trupa Centar su takođe poboljšale svoje položaje kod naselja Lenjinskoje i Novokalinovo u DNR. Ukrajina je u borbama protiv centralne grupe Oružanih snaga Rusije izgubila do 360 vojnika, borbeno oklopno vozilo, osam automobila, haubicu M777 američke proizvodnje i skladište goriva za vojnu opremu.

image
VV inauguration
banner