Rusija

Sud u Moskvi odredio pritvor zameniku ministra odbrane Rusije: Ivanov ne priznaje krivicu

Druga osoba koje je umešana i privedena je preduzetnik Sergej Borodin
Sud u Moskvi odredio pritvor zameniku ministra odbrane Rusije: Ivanov ne priznaje krivicu© Надежда Чичерова / РИА Новости

Basmanski sud Moskve priveo je zamenika ministra odbrane Rusije Timura Ivanova, optuženog za primanje mita, saopštio je Moskovski gradski sud.

"Odlukom Basmanskog okružnog suda Moskve, izabrana je preventivna mera za zamenika ministra odbrane Ruske Federacije Timura Vadimoviča Ivanova u vidu pritvora u periodu od dva meseca, odnosno do 23. juna 2024. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u sudskom izveštaju, Ivanov je optužen da je "primio veći mito kao deo organizovane grupe dok je obavljao poslove po ugovoru i podugovoru za potrebe vojnog resora".

Naime, Ivanov nije priznao krivicu.

Druga osoba koje je umešana i privedena je preduzetnik Sergej Borodin.

"Borodin je, u prijateljskim odnosima sa zamenikom ministra odbrane Ruske Federacije Ivanovim koji je nadgledao izgradnju i velike popravke objekata Ministarstva odbrane, ušao u zločinačku zaveru sa trećim licima. Udružio se sa njima da izvrši organizovana grupa krivičnog dela – primanje mita, u posebno velikim razmerama u vidu pružanja imovinskih usluga prilikom ugovaranja i podugovaranja poslova za potrebe Ministarstva odbrane", dodaje se u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin obavešten o tome šta se dogodilo, kao i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ivanov je 2012. godine bio zamenik predsednika Vlade Moskovske oblasti, od 2013. do 2016. obavljao je dužnost generalnog direktora JSC Oboronstroj.

U maju 2016. godine je ukazom predsednika imenovan za zamenika načelnika Ministarstva odbrane.

image
VV inauguration
banner