Rusija

Uhapšen vlasnik građevinskog preduzeća: Sumnja se da je davao mito Ivanovu

Aleksandr Fomin je optužen za davanje mita službenom licu u posebno velikim razmerama za šta je predviđena kazna od osam do 15 godina zatvora sa ili bez novčane kazne do 70 puta veće od mita
Uhapšen vlasnik građevinskog preduzeća: Sumnja se da je davao mito Ivanovuwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Uhapšen je jedan od vlasnika preduzeća "Olimpsitistroja" Aleksandr Fomin zbog sumnje da je davao mito zameniku ministra odbrane Timuru Ivanovu koji je takođe priveden, rečeno je na sudu.

"Odlukom Basmanskog okružnog suda Moskve, izabrana je preventivna mera protiv Aleksandra Grigorijeviča Fomina u vidu pritvora do 23. juna 2024. godine", rekla je sagovornici ruske agencije.

Fomin je optužen za davanje mita službenom licu u posebno velikim razmerama za šta je predviđena kazna od osam do 15 godina zatvora sa ili bez novčane kazne do 70 puta veće od mita.

Prema istrazi, Fomin je zameniku ministra Ivanovu, drugom umešanom u slučaj Borodinu, ali i drugim licima pružao imovinske usluge "u vidu oslobađanja od obaveze plaćanja dobara, radova i usluga u vezi sa popravkom ili rekonstrukcijom objekata".

Zamenik ruskog ministra odbrane Timur Ivanov priveden je pre dva dana zbog sumnje da je primio mito.

Ivanov je 2012. godine bio zamenik predsednika Vlade Moskovske oblasti, od 2013. do 2016. obavljao je dužnost generalnog direktora JSC Oboronstroj.

U maju 2016. godine je ukazom predsednika imenovan za zamenika načelnika Ministarstva odbrane.

image
VV inauguration
banner