Rusija

Sa fronta na izložbu trofeja: Rusi dopremili uništeni američki tenk "abrams" (VIDEO)

Svi zainteresovani moći će da vide onesposobljeni američki tenk na izložbi neprijateljskog naoružanja i NATO vojne opreme koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije

Ruska vojska je evakuisala iz zone borbe američki tenk "abrams" koji je prethodno onesposobila, rekao je predstavnik grupe snaga "Centar" Aleksandar Savčuk i najavio da će biti izložen na izložbi uništenog NATO naoružanja koja se priprema u Moskvi. 

"Svi zainteresovani će uskoro moći da vide taj tenk na izložni u parku Pobeda u Moskvi", poručio je Savčuk, govoreći o izložbi neprijateljskog naoružanja i vojne opreme koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije, prenele su "RIA Novosti".

Tenkovi "abrams" koštaju oko 10 miliona dolara i, kako su tvrdili američki i ukrajinski zvaničnici, oni su od vitalnog značaja za probijanje utvrđenih ruskih linija odbrane.

Od tridesetjednog tenka ruska vojska je uništila već pet.

Ukrajina je čak bila primorana da povuče američke tenkove sa fronta zbog superiornosti ruskih dronova koji su ih učinili suviše ranjivim na bojnom polju, izvestio je Asošiejted pres, što je kasnije potvrdio i poslanik Vrhovne rade Maksim Bužanski.

Rusko Ministarstvo odbrane nastavlja da dovozi nove eksponate na izložbu neprijateljskog naoružanja i vojne opreme koju su ruske snage onesposobile i zaplenile tokom Specijalne vojne operacije, a koja će biti otvorena 1. maja u parku Pobeda u Moskvi i trajaće mesec dana.

Na izložbi se može videti veliki broj uzoraka NATO opreme koja je isporučena režimu u Kijevu, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

Izložba će biti interesantna i onima koji još veruju u "zapadne vrednosti" ili ne primećuju hibridnu agresiju NATO-a na Rusiju i njen narod, ocenila je Zaharova.

image