Izložba strane vojne opreme koju su Rusi zaplenili tokom SVO

Izložba neprijateljskog naoružanja i vojne opreme će biti interesantna onima koji ne primećuju hibridnu agresiju NATO-a na Rusiju i njen narod, ukazala je Marija Zaharova

Rusko Ministarstvo odbrane nastavlja da dovozi nove eksponate na izložbu neprijateljskog naoružanja i vojne opreme koju su ruski vojnici zaplenili tokom Specijalne vojne operacije.

Izložba će biti otvorena 1. maja u parku Pobeda u Moskvi i trajaće mesec dana.

Posetiocima će moći da vide preko 30 primeraka vojne opreme proizvedene u 12 zemalja, među kojima su SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Turska, Švedska, Čehoslovačka, Južna Afrika, Finska, Australija, Austrija i Ukrajina.

Danas se zarobljenim oklopnim vozilima na izložbi pridružilo još trinaest eksponata među kojima su američka haubica M777, oklopno vozilo britanske proizvodnje "huski TSV", austrijsko vozilo "pinzgauer", francuski tenk AMKS-10R, australijski automobil "bušmaster",  finski oklopni transporter "sisu pasi KSA-180/185", ukrajinska oklopna vozila "triton" i "bogdan -2251", kao i nemački "marder" iz perioda Drugog svetskog rata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Eksponati će biti izloženi u nekoliko tematskih zona i sa informativnim štandovima o proizvođačima, taktičkim i tehničkim karakteristikama, kao i mestu i okolnostima u kojima ih je ruska vojska zarobila.

"Mislim da će diplomatski kor biti zainteresovan da sazna kako Kolektivni Zapad uništava mir i bezbednost na planeti. Na izložbi se može videti veliki broj uzoraka NATO opreme koja je isporučena režimu u Kijevu", ukazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Telegramu.

Izložba će biti interesantna i onima koji još veruju u "zapadne vrednosti" ili ne primećuju hibridnu agresiju NATO-a na Rusiju i njen narod, ocenila je Zaharova.