Sport

Mihina doktorka sve otkrila: Imao je jednu od najagresivnijih bolesti koje sam videla

Italijanska javnost naširoko priča o Siniši Mihajloviću nakon njegove smrti, a oglasila se i dr Frančeska Bonifaci, koja se starala o zdravlju bivšeg srpskog fudbalera
Mihina doktorka sve otkrila: Imao je jednu od najagresivnijih bolesti koje sam videlaGetty © Getty Images / Stringer

Prerana smrt Siniše Mihajlovića, srpske fudbalske legende, potresla je čitavu Srbiju, ali i Italiju. Nakon dugogodišnje borbe, Mihajlović je u petak preminuo u Rimu u 54. godini.

Ova vest dovela je do velikog broja reakcija ljudi iz sveta fudbala i sporta koji su teško podneli najgoru vest, a o svemu se italijanskoj javnosti oglasila i dr Frančeska Bonifaci, koja se starala o Mihajlovićevom zdravlju.

Doktorka koja je pratila Mihu u njegovoj borbi protiv leukemije od prvog dana, istakla je da se nikada nije susrela sa takvom bolešću kakvu je Mihajlović imao.

"Imao je sjajnu ličnost i potpuno se prepustio veri u doktore. Imao je jako tešku bolest, jednu od najagresivnijih koje sam ikada videla. Poruka koju nam je svima dao je hrabrost da se nastavi dalje. Hrabrost da ne budemo uplašeni pred nečim što ne poznajemo. Mnogo je patio, ali činio je to sa dostojanstvom. On je ohrabrivao mene i ja sam ohrabrivala njega", rekla je dr Bonifaci, preneli su italijanski mediji.

Od Mihajlovića se emotivnom porukom oprostio i Marko Arnautović, njegov nekadašnji igrač u Bolonji, dok je jedan poznati novinar istakao želju o uvođenju posebne nagrade nazvane "Siniša Mihajlović".

"Da bi živeo, on bi se suočio sa bilo kakvim bolom. Nije želeo da napusti svoju porodicu, koju je voleo iznad svega. Fudbal je bio njegov svet, naravno, ali porodica je bila njegov kiseionik. Za mene danas nije preminuo samo pacijent, već i prijatelj. Njegov bol je bio velik, otporan na sve terapije, transplantacije, ali imao je mnogo pažlje i ljubavi, tako da nikada nije bio sam. U bolnici su ga svi voleli, svaki lekar, svaka medicinska sestra", rekla je dr Frančeska Bonifaci.

image