Sport

Belorusija u Novom Sadu dočekuje Švajcarce - UEFA donela odluku

Prema informacijama dostupnim na zvaničnom sajtu evropske kuće fudbala, selekcija koja je eliminisala Srbiju sa Svetskog prvenstva u Kataru, već u martu 2023. igraće u Srbiji, ali ne protiv "orlova"
Belorusija u Novom Sadu dočekuje Švajcarce - UEFA donela odlukuGetty © Francois Nel / Staff

Postojale su najave, a čini se da su sada stvari i zvanično potvrđene.

Fudbalska reprezentacija Belorusije ugostiće selekciju Švajcarske u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Srbiji.

Ova utakmica biće odigrana 25. marta od 18.00 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, navodi se na zvanično sajtu UEFA. Švajcarski mediji su nedavno pisali o ovoj mogućnosti, pošto je Belorusija već bila domaćin u Novom Sadu tokom 2022. godine, na utakmicama Lige nacija.

Zbog političke situacije u Belorusiji, UEFA je donela privremenu odluku da njihova reprezentacija utakmice mora da igra na neutralnom terenu, pa bi prema informacijama sa zvaničnog sajta evropske kuće fudbala Švajcarce trebalo da dočekaju u "srpskoj Atini". Utakmica će biti igrana bez prisustva publike.

Biće to dolazak Švajcarske u Srbiju samo tri i po meseca nakon izbacivanja "orlova" sa Svetskog prvenstva u Kataru, u trijumfu 3:2 koji je selekciju Dragana Stojkovića Piksija eliminisao sa turnira.

Inače, Srbija će 24. marta, dan pre meča Belorusija - Švajcarska, biti domaćin Litvaniji na svom otvaranju kvalifikacija za EURO 2024 u Nemačkoj.

image
VV inauguration
banner