Sport

Partizan srušio Šerif sa 10 igrača, Rikardo i Popović junaci crno-belih

Crno-beli su savladali šampiona Moldavije na neugodnom gostovanju
Partizan srušio Šerif sa 10 igrača, Rikardo i Popović junaci crno-belih© Ivica Veselinov/ATAImages

Otišli su fudbaleri Partizana u Moldaviju ispraćeni debaklom u Humskoj od strane Mladosti GAT (0:4), ali sa tog putovanja na istok će se vratiti u daleko boljem raspoloženju.

Ekipa Gordana Petrića savladala je Šeri 1:0 u Kišinjevu, golom Rikarda Gomeša u 45. minutu, uz mnogo muka tokom čitavog susreta.

Partizan je do pobede stigao prvo bez suspendovanog kapitena Slobodana Uroševića, a onda od 50. minuta i sa igrača manje, pošto je defanzivac Igor Vujačić zaradio direktan crveni karton zbog nesmotrenog starta.

Ipak, čovek odluke bio je Rikardo Gomeš - golgeter sa Zelenortskih Ostrva je iskoristio dodavanje Kvinsija Meniga, da bi imao i sreće prilikom njegovog udarca, da lopta skrene u gol i iza golmana Šerifa.

Imao jeste Partizan još neke šanse da stigne do drugog gola, pre svega preko Meniga, ali ne može se reći da su crno-beli uopšte blistali. Igrač utakmice je nesumnjivo bio golman Aleksandar Popović, što dovoljno govori da su Petrićevi puleni često bili pred svojim golom i pred napadima rivala koji je dugo imao igrača više.

Na kraju ništa nije vredelo Šerifu. Igrači Partizana su požrtvovanom igrom u drugom poluvremenu izgarali i uspeli da izdrže, sačuvaju minimalnu prednost pred revanš u Beogradu 23. februara. To će biti lepa prilika da crno-beli u Humskoj, pred svojim navijačima, drugu godinu zaredom obezbede plasman u osminu finala Lige konferencija.

  • 16. feb 2023 • 22:57

    22:57

    Kraj utakmice - važna pobeda Partizana 1:0!

    Crno-beli su savladali Šerif u Kišinjevu golom Rikarda Gomeša u 45. minutu!

    Pred revanš u Beogradu za sedam dana imaće važnu i osetnu prednost!

  • 22:48

    89' - Poništen crveni karton za igrača Šerifa!

    Garananga dobija crveni karton jer je zaustavio Dijabatea kao poslednji igrač odbrane! Sada su oba tima sa po 10 igrača na terenu.

    VAR promena: Ipak posle svega, nema crvenog kartona. Sudija je poništio crveni karton Garanangi zbog toga što je prethodno Dijabate igrao rukom... Samo konfuzija u Kišinjevu...

  • 22:44

    85' - Ponestaje vremena Šerifu...

    Partizan je uspeo da lepo "umrtvi" ritam igre, nekoliko prekida je bilo i zbog izmena, a Šerif ne uspeva da stigne do one prave šanse koja bi mogla da im donese izjednačenje.

  • 22:30

    71' - Izmena u Partizanu

    Ne može više Kvinsi Menig, dosta se potrošio, umesto njega na terenu je Patrik Andrade, koji je i defanzivniji igrač. Crno-beli žele da odbrane minimalnu prednost...

  • 22:19

    60' - Menig u velikoj šansi

    Velika prilika za Partizan da stigne do drugog gola, i to sa igračem manje. Kombinovali su Rikardo i Menig, ovaj drugi je šutirao, ali nedovoljno precizno - praktično je pogodio golmana Šerifa.

  • 22:09

    50' - Partizan ostaje sa igračem manje, crveni karton za Vujačića

    Nakon neopreznog starta na sredini terena, defanzivac Partizana je srušio protivničkog fudbalera, za šta prvo dobija žuti karton, ali je nakon reakcije VAR sobe, kazna povećana na crveni karton.

  • 22:04

    Počelo je drugo poluvreme

    Crno-beli će pokušati da sačuvaju prednost koju im je doneo Rikardo.

  • 21:48

    Kraj prvog poluvremena - 1:0 za Partizan

    Partizan je poveo preko Rikarda Gomeša u poslednjim minutima prvog dela igre i sigurno će crno-beli biti zadovoljni ovim rezultatom. Nisu briljirali, par puta je Aleksandar Popović morao da "vadi kestenje iz vatre" i čuva gol od velikih prilika Šerifa.

  • 21:45

    45' - GOL! Partizan vodi 1:0!

    Ko bi drugi nego Rikardo Gomeš! Menig je na vreme asistirao, Rikardo je driblao, šutirao, a lopta je zakačila Garangu, taman toliko da matira golmana Šerifa!

    Izuzetno važan gol za crno-bele i to pred poluvreme!

  • 21:42

    41' - Prva prava šansa za Partizan

    Rikardo Gomeš je odlično šutirao iz jako teške situacije, skoro iz "mrtvog ugla", ali Koval brani i dlanom uspeva da odbije udarac napadača Partizana.

image