Sport

Simeone pobesneo zbog sudije i Reala: Na ovom stadionu je VAR uvek protiv nas

Trener Atletiko Madrida nije bio zadovoljan sudijskom odlukom na meču protiv Reala u subotu uveče
Simeone pobesneo zbog sudije i Reala: Na ovom stadionu je VAR uvek protiv nasGetty © Florencia Tan Jun / Stringer

U 23. kolu španske Primere, odigran je veliki madridski derbi između Reala i Atletika, koji je završen rezultatom 1:1. No, kako to obično biva, ni ovaj meč nije mogao da prođe bez kontroverzi.

Tako je bilo mnogo polemika oko crvenog kartona koji je Anhel Korea dobio u redovima Atletika, a trener "jorgandžija" Dijego Simeone istakao je da je VAR uvek protiv njegovog tima kada igraju na "Santijago Bernabeuu".

U 64. minutu, Atletiko je ostao sa 10 igrača, kada je Anhel Korea laktom odgurnuo Antonija Ridigera. Nemac je pao kao pokošen, a sudija je odmah igraču Atletika pokazao direktan crveni karton.

Utisak je bio da je ta odluka možda i prestroga, ali sudija nije tražio da pogleda VAR snimak i uveri se u ispravnost svoje odluke. Nakon meča, dvojica trenera su imala različita mišljenja. I dok je Karlo Ančeloti bio ubeđen da je odluka ispravna, Simeone je bio besan.

"VAR može da ide na svačiju stranu, nekad nama u korist, nekad drugom timu, ali svaki put kad dođemo na 'Bernabeu', VAR je protiv nas. Ridiger ima 194 centimetra, Korea je dosta manji od njega i bilo je kontakta, ali da je bio tako brutalan... Ne verujem, pa Ridiger se odmah pridigao", rekao je Simeone.

image