Sport

Vidić predstavio svoj tim ako postane predsednik FSS: "Lane", Danko, Mažić, Muslin...

Poznato je kako bi izgledao vrh Fudbalskog saveza Srbije ukoliko bi na izborima 14. marta slavio Nemanja Vidić
Vidić predstavio svoj tim ako postane predsednik FSS: "Lane", Danko, Mažić, Muslin...© Antonio Ahel/ATAImages

Kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nemanja Vidić predao je u ponedeljak spisak ljudi koje planira da postavi na rukovodeća mesta u Savezu ako pobedi na izborima zakazanim za 14. mart, prenosi "Sportklub".

Vidić je u petak zvanično predao kandidaturu za predsednika FSS.

Nekadašnji proslavljeni fudbaler je predložio četiri potpredsednika FSS. Ovaj kvartet čine: Branko Milanović, osnivač i prvi čovek kompanije "Nordeus"; Milorad Mažić, bivši proslavljeni srpski fudbalski sudija; Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora "Rajfajzen" banke; i Slavoljub Muslin, fudbalski stručnjak i nekadašnji selektor reprezentacije Srbije.

Vidić planira da, ako pobedi na izborima za predsednika FSS, u Izvršni odbor kooptira bivše reprezentativce Milana Jovanovića i Danka Lazovića, trenera Branka Babića, profesora Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljuba Dugalića. IO FSS bi činili i prvi čovek Metalca iz Gornjeg Milanovca Dragoljub Vukadinović, reprezentativka Srbije i članica Bajerna Jovana Damnjanović, kao i doktor Vladimir Dugalić, koji je načelnik Klinike za digestivnu hirurgiju KBC Srbija.

Predstavnik sudija u IO FSS u tom slučaju bi bio nekadašnji arbitar sa FIFA značkom Dragomir Stanković. Rade Todorović, kao predsednik kluba Kiker iz Kraljeva, predstavljao bi amaterski fudbal, dok bi Ivan Karapetrović iz Užica predstavljao region Zapadne Srbije.

Kandidaturu za predsednika FSS predao je ranije i počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić. Izborna Skupština FSS zakazana je za 14. mart u Staroj Pazovi.

image