Sport

"Lane" Jovanović podržao Vidića: Zašto se vrše stravični pritisci protiv Nemanje?

Nekadašnji reprezentativac Srbije jasno je stao uz svog nekadašnjeg saigrača uoči izbora za mesto predsednika FSS
"Lane" Jovanović podržao Vidića: Zašto se vrše stravični pritisci protiv Nemanje?© Antonio Ahel/ATAImages

Proslavljeni nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović istakao je da bi Nemanja Vidić bio odličan izbor za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Legendarni kapiten Mančester junajteda boriće se za mesto prvog čoveka srpskog fudbala sa Draganom Džajićom, zvanično najboljim srpskim fudbalerom 20. veka.

Izbori su zakazani za 14. mart, a Jovanović u prvi plan izbacuje kvalitete koje poseduje Vidić.

"Nemanjin najveći plus su ljudski kvaliteti i vrednosti koje brani u privatnom životu: poštenje, čestitost, ozbiljnost, odgovornost, borbenost… Sa svim tim elementima smo u deficitu u našem sportskom ambijentu. Vidić bi doneo autoritet i integritet. To je baza oko koje se mogu rešavati ključni problemi. Takođe, ono što je važno je da bi konačno naše mlade generacije i igrači mogli da se indentifikuju sa istinskim fudbalskim idolom", rekao je Jovanović za "Sportklub" i dodao:

"Nisu nam potrebne podele, niti prebrojavanja. Dominantan utisak – da se stvara atmosfera da je jedino važno da Vidić ne bude predsednik – duboko me razočarao! To mi zvuči kao logička perverzija, ili mi se tako čini. Mene kao njegovog kolegu, ili navijača jedino zanima zašto se sve to radi. Zašto se vrše stravični pritisci, zašto se kombinuje da samo Vidić ne bude predsednik", rekao je popularni "Lane", koji je istakao da "uopšte nije važno ko je protivkandidat Vidiću i da je žalosno da bilo ko treba da lobira za njega".

image