Sport

Istorijski debakl Junajteda na usijanom "Enfildu" – 7:0!

"Crveni" nemilosrdni prema "đavolima" u najvećem engleskom derbiju
Istorijski debakl Junajteda na usijanom "Enfildu" – 7:0!Getty © Michael Regan

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Mančester junajted u najvećem derbiju engleskog fudbala – 7:0.

Liverpul je dočekao zahuktale "crvene đavole" koji su bili u strašnoj seriji, ali su ih ispratili kao najgore neprijatelje.

Sve je funkcionisalo u igri ekipe Jirgena Klopa u susretu koji je obeležio 25. kolo Premijer lige, ponovo je Liverpul pet puta zatresao mrežu Davida de Hee, ali prvi put je posle skoro čitavog veka toliko golova ljutom rivalu dao na "Enfildu".

Atmosfera na tribinama je bila sjajna, ekipa Erika ten Haga je prva zatresla mrežu u finišu izuzetno zanimljivog prvog poluvremena, kada je iz ofsajda Kazemiro pogodio glavom.

Taj pogodak je poništen, da bi već u sledećem napadu na drugoj strani precizan bio Kodi Gakpo.

Tada je otključana brava rivala, a u nastavku utakmice je mreža Davida de Hee napunjena do vrha.

Gakpo je postigao još jedan pogodak, dok su dvostruki strelci bili još Darvin Nunjez i Mohamed Salah.

Egipćanin je postao prvi igrač Liverpula koji je na pet uzastopnih mečeva protiv Junajteda postizao barem po gol, a sa 129 pogodaka sada je najbolji strelac u istoriji kluba u Premijer ligi.

Velikan sa "Teatra snova" izjednačio je najteži poraz u elitnom fudbalskom takmičenju, ali je prethodna dva doživeo tridesetih godina prošlog veka.

Do kraja, i Bobi Firmino je uzeo svoj deo kolača i na najbolji mogući način se oprostio od navijača, pošto je odlučio da napusti klub na kraju sezone.

"Crveni" su se popeli na petu poziciju i ušli u borbu za Ligu šampiona, sada imaju 42, tri manje i utakmicu  manje od četvrtoplasiranog Totenhema.

Junajted, koji nije znao za poraz u poslednjih 11 utakmica, od kojih je dobio čak devet, zaustavljen je u velikom naletu i to na kakav način.

"Đavoli" ostaju treći na tabeli Premijer lige sa 49 bodova.

image