Sport

Janković: Svi po komandi protiv Vidića, ništa se ne bi promenilo

Nekadašnji trener Zvezde, a danas selektor Kine, prokomentarisao je odluku Nemanje Vidića da odustane od borbe za mesto predsednika FSS
Janković: Svi po komandi protiv Vidića, ništa se ne bi promenilo© Antonio Ahel/ATAImages

Nemanja Vidić je u ponedeljak iznenadio odlukom da se povuče iz trke za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, pošto je povukao kandidaturu.

On je objasnio da su čak i delegati koji su ga predložili da bude kandidat trpeli velike pritiske da ne glasaju za njega na izborima u FSS 14. marta, a sada je o svemu rešio da govori i selektor fudbalske reprezentacije Kine, Aleksandar Janković.

Nekadašnji trener Crvene zvezde je istakao da je jasno da će Dragan Džajić postati predsednik Fudbalskog saveza Srbije i da bi to bio slučaj čak i da se Vidić nije povukao.

"Nevezano da li bi se Vidić pojavio, rezultat je bio poznat od ranije, i to reakcijom celog sistema na Nemanjino pojavljivanje kao kandidata. I da se pojavio na izborima, ne bi ništa promenio. Osetili smo reakciju sistema od njegovog matičnog kluba, a podigli su se svi kao po komandi protiv Vidića", izjavio je Aleksandar Janković za TV Prva.

Selektor Kine je istakao sumnju da će srpski fudbal napredovati, budući da se neće promeniti struktura ljudi koji ga vode.

"Srpski fudbal je poverenje dao ljudima koji su ga i doveli do ove tačke", kratko je poručio Janković u video javljanju sa Dalekog istoka. Izborna sednica FSS zakazana je za utorak u 14.00 časova, a Dragan Džajić će biti jedini kandidat za novog prvog čoveka srpskog fudbala.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner