Sport

Ronaldo: Želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica u istoriji

Slavni Portugalac više ne nastupa u Evropi, ali i dalje je motivisan da pomogne nekadašnjim prvacima Starog kontinenta
Ronaldo: Želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica u istorijiGetty © Francois Nel / Staff

Portugalac Kristijano Ronaldo izjavio je da želi da postane igrač sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji fudbala, prenose lokalni mediji.

Ronaldo bi u četvrtak na meču protiv Lihtenštajna mogao da obori svetski rekord po broju nastupa za nacionalni tim.

"Rekordi su moja motivacija, želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bi bilo nešto što bi me činilo ponosnim. Ali tu ne stajem, i dalje želim da igram za reprezentaciju", rekao je Ronaldo na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Ronaldo je odigrao 196 mečeva za selekciju Portugalije. On trenutno deli ovaj rekord sa reprezentativcem Kuvajta Baderom Al-Mutavom. Portugalija protiv Lihtenštajna počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

"Imam još mnogo da dam selekciji. Ne pravim dugoročne planove o nastupima na Evropskom prvenstvu 2024. i Svetskom prvenstvu 2026. godine", istakao je Ronaldo, koji je trenutno član Al Nasra.

Portugalija se nalazi u grupi J kvalifikacija za EURO 2024 sa selekcijama Lihtenštajna, Luksemburga, Slovačke, BiH i Islanda.

image